Estetska hirurgija

Povećanje grudi ili augmentacija predstavlja hirurški zahvat kojim se poboljšava veličina i oblik ženskih grudi. Estetskim zahvatom povećanja i oblikovanja grudi dobija se nova, lepša figura i držanje tela, a time i samopouzdanje, sigurnost i zadovoljstvo. Povećanje i modeliranje Vam nudi priliku da dobijete bolje oblikovane, punije grudi koristeći najnovije tehnike estetske hirurgije.

Ukoliko ste nezadovoljne veličinom ili asimetrijom svojih grudi usled starenja, gubitka težine ili trudnoće, ukoliko teško nalazite odgovarajuću odeću usled neproporcionalnosti veličine grudi u odnosu na telo ili ste već radili intervenciju uvećanja grudi i želeli biste korigovanje prvobitno postavljenih, pravi ste kandidat za povećanje grudi.

Pre operacije

Nakon laboratorijskih analiza, ultrazvuka dojki i detaljnih konsultacija doktor u dogovoru sa Vama donosi odluku o poziciji reza i postavljanja implantata. U zavisnosti od veličine i tipa implantata za koji ste se opredelili, naš tim doktora odlučuje između sledeća tri reza: duž nabora ispod dojke, duž ivice areole ili reza unutar pazuha.

Nedelju dana pre operacije, neophodno je prekinuti uzimanje lekova koji povećavaju rizik od krvarenja u toku i nakon operacije, kao što su lekovi koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (Aspirin, Andol, Acetisal).

Postupak operacije

U zavisnosti od operativne tehnike, operacija može da traje od 45 min do sat i po vremena i izvodi se u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Najčešće se daje opšta anestezija, koja pacijenta uspava i oslobodi bola.

Nakon operacije

Nakon operacije savetuje se najmanje nedelju dana oporavka kod kuće. Tokom ovog perioda važno je mirovati i koliko je moguće izbegavati pokrete rukama. Većina pacijenata može da se vrati normalnim svakodnevnim aktivnostima bez preteranog napora nakon nedelju dana. Za fizički napornije aktivnosti, kao što su vežbe ili treninzi, neophodno je sačekati najmanje četiri nedelje ili se prethodno konsultovati sa našim doktorima.  Tokom prvih nekoliko nedelja, normalno je očekivati umereni otok. Kako zarastanje bude napredovalo I otok se ublažavao, počeće da se nazire vaša nova figura I uskoro ćete moći da uživate u svojim novim grudima.

Trudnoća i dojenje

Ne postoji štetno delovanje implantata na plodnost, trudnoću ili dojenje. Dojenje sa implantatima je moguće, pogotovo zato što se u novije vreme implantati uglavnom stavljaju ispod mišića pa nemaju kontakt s mlečnom žlezdom. Sposobnost dojenja uglavnom zavisi od razvijenosti mlečne žlezde, što naravno nema veze s povećanjem grudi. U slučaju da u bliskoj budućnosti planirate trudnoću ili dojenje, trebate o tome obavestiti doktora na prvim konsultacijama kako bi se planirala tehnika povećanja koja ne utiče na dojenje.

 • Before-Estetska hirurgija
  After-Estetska hirurgija
  Pre Estetska hirurgija Posle
 • Before-Estetska hirurgija
  After-Estetska hirurgija
  Pre Estetska hirurgija Posle
 • Before-Estetska hirurgija
  After-Estetska hirurgija
  Pre Estetska hirurgija Posle
 • Before-Estetska hirurgija
  After-Estetska hirurgija
  Pre Estetska hirurgija Posle